Laserkleiduifschieten

Kleiduivenschieten is voortgekomen uit de jacht. Deze sport werd beoefend door de rijken om ook buiten het jachtseizoen in vorm te blijven.

Een kleiduif is een schijf die 25 meter in de lucht afgeschoten wordt. Gewapend met een geweer met laser dient u de kleiduif in de lucht te raken. Géén kogel, géén terugslag en géén lawaai, wat betekent dat het een milieuvriendelijke en veilige activiteit is en voor iedereen toegankelijk.

Een professionele instructeur zal u begeleiden in het techniek van het laserkleiduifschieten. Na een korte training worden de scores bijgehouden. De scores worden direct weergeven op de scoreborden. Wie raakt de kleiduif? Wie raakt hem als eerst? Met deze uitdagende spelvormen wordt duidelijk wie de beste scherpschutter van de groep is.

Ook ’s avonds en ’s nachts is dit spannende schietfestijn uitstekend inzetbaar. De lanceer installatie van het laser kleiduifschieten laadt de fluorescerende duiven op voordat ze worden afgeschoten. Ze geven een lichtgevend heldergroen spoor tegen de nachtelijke hemel.