Kies het juiste teambuildingconcept

Teambuilding is tegenwoordig een algemene term om samen iets te doen met collega’s. Touché biedt een waaier van meer dan 38 verrassende en originele teambuildingactiviteiten voor bedrijven aan. Maar om een selectie te maken van de juiste teambuildingactiviteit is het belangrijk te kijken naar je doelgroep, doel van je teambuilding, locatie en budget.

De impact van teambuilding op de werkvloer wordt vaak onderschat. TEAMBUILDING WERKT en is een must voor elk bedrijf dat wil groeien of efficiënt wil functioneren. We geven een beetje meer uitleg over 3 verschillende soorten teambuilding en bijhorende concepten.

Schapendrijven

Leer elkaar beter kennen

Wil een teambuilding organiseren waarbij collega’s elkaar beter leren kennen in een andere context dan op de werkvloer. Collega’s met gemeenschappelijke interesses buiten de werkvloer gaan elkaar spontaan vinden en gaan interesse tonen voor elkaar. Op die manier wordt de band tussen collega’s versterkt hetgeen  resulteert in een hogere motivatie en vooral leukere sfeer binnen de groep.

Kies in dit geval voor laagdrempelige fun teambuildingactiviteiten waar er ook ruimte is voor gesprek tijdens de activiteit. Combineer dit met een gezellige drink of walking diner op een Touché toplocatie en je teambuilding wordt een succes. 

Kies voor bv. een workshop kruisboogschieten, laserkleiduifschieten, VR Games, een workshop schermen, bijlwerpen, een biertasting of cocktailworkshop.

Verbeter de samenwerking en verhoog de groepscohesie 

Indien je echter de samenwerking of groepscohesie binnen een team of tussen twee of meerdere teams wil stimuleren, dan is het belangrijk dat je dit team of de subteams samenhoudt tijdens de teambuildingactiviteiten.

Je kiest een activiteit waarin enkel het team als winnaar naar voren komt of als team het doel kan bereiken. Het doel kan alleen maar bereikt worden als er een goede samenwerking is, er vertrouwen heerst en er een vlotte communicatie is tussen de verschillende teamleden. Combineer dit met een lunch of diner waarin je kiest voor teamtafels. Houd er natuurlijk rekening mee dat je elk subteam niet te veel gaat afzonderen. Los dit op door te kiezen voor een activiteit waarbij verschillende teams elkaar treffen tijdens de teambuildingopdrachten. Of door het organiseren een gezamenlijke receptie met diner waar er geen vaste plaatsen zijn aan tafel.

Kies voor Teamboosergames, Expeditie Robinson, Medieval Battle, een Insight inspiraties sessie, Clash of Clans, XXL kettingreactie, Code kraker, Highland Games, Schapendrijven, een Moorddiner, Archery Tag of een Cook clash.

20181027_113342
Domaine Ronchine

Teambuilding als beloning of dankgebaar

Je teambuilding kan natuurlijk ook als doel hebben je medewerkers te belonen of je collega’s een nieuwe boost te geven na een druk jaar of drukkere periode of misschien bij het aanvatten van een nieuw jaar. Kies dan voor een WaW- ervaring en maak van de gelegenheid gebruik om een welgemeend dankwoord te richten aan je medewerkers of collega’s. Dit laatste is zeer belangrijk.

Kies voor een toplocatie met topcatering en originele activiteiten zoals een workshop schermen, schapendrijven, Medieval Battle, VR experience, een drone workshop, een percussieworkshop, een roofvogelworkshop, een lasergame, laserkleiduifschieten of bijlwerpen.

Interesse?

Vraag hier een offerte of een richtprijs aan.

Prijs aanvragen
Smakelijkste Quiz

At your service

Touché Experience heeft een hart voor organiseren en een oog voor detail. Het resultaat? Een onvergetelijke ervaring, waarbij het totale plaatje klopt. Lees meer over Touché Experience

Wij helpen je graag verder. Bel (+32) 477 38 01 77 of ga via het contactformulier of neem contact op met het team via info@touche-experience.be

Frederik

Frederik

Oprichter en zaakvoerder
Thomas

Thomas

Eventmanager