Workshops

Hoe verloopt een initiatie of workshop?

De deelnemers krijgen eerst een korte uitleg over de schermsport, de kledij en de materialen. Daarna krijgt iedereen een persoonlijke uitrusting: een vest, een masker, een handschoen en een sabel. Op een ludieke manier worden de elementaire schermtechnieken aangeleerd.

Van zodra de deelnemers het voetenwerk en enkele aanvals- en verdedigingstechnieken beheersen, kan er overgegaan worden naar “het duel”. De deelnemers kunnen elkaar uitdagen en in duel gaan. Na de individuele competitie kan men duelleren in teamverband, waarbij teamgenoten zoveel mogelijk overwinningen voor hun team moeten behalen om het andere team te verslaan.

Deelnemers en tijdsduur

De schermlessen richten zich tot volwassenen, jongeren en kinderen vanaf 8 jaar. Een workshop kan ingericht worden voor 4 tot meer dan 250 deelnemers. De duur van een standaardworkshop is ongeveer 2u, maar het kan ook korter of langer, 30 min. tot 3 uur, duren. Er kunnen ook meerdere initiaties na elkaar gegeven worden. Initiaties kunnen gecombineerd worden met een demonstratie schermen of een andere activiteit.

Workshops voor bedrijven en particulieren

Naast bedrijven (teambuilding) of particuliere groepen kunnen ook kleine particuliere groepen, individuen of koppels deelnemen aan workshops. Klik hier voor meer info voor bedrijvenparticulieren of jongeren/kinderen

Media

Meer foto- en videomateriaal over schermen vind je op de media-pagina schermen.