, Frederik Vandormael

Teambuilding is een essentiële component voor elk succesvol bedrijf. Het bevordert samenwerking, verhoogt de moraal en stimuleert de creativiteit van werknemers. Bij Touché Experience begrijpen we dit als geen ander. Daarom bieden we unieke en meeslepende teambuildingactiviteiten aan.

Het begin van een nieuw jaar is het perfecte moment om als bedrijf te reflecteren op het verleden. Maar ook om nieuwe doelen te stellen voor de toekomst.

Wintercase teambuilding voor Groep Thoen

Groep Thoen is een gevestigde autohandelgroep in Zuid-Oost-Vlaanderen, gespecialiseerd in de verkoop van nieuwe en tweedehandsvoertuigen. Denk aan merken zoals Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, en Škoda. Het bedrijf staat bekend om zijn sterke lokale verankering en professionele aanpak, gericht op een uitstekende klantenservice en constante innovatie in klantenbeleving.

Een stukje geschiedenis als decor

De Bonneterie, gelegen in Aalst tussen Gent en Brussel, is een unieke locatie voor evenementen. De locatie is geworteld in een stuk Aalsterse geschiedenis in het oude Du Parc. De Bonneterie bezit meer dan 500m² aan evenementruimte en bevindt zich naast het stadspark, waardoor het een aantrekkelijke en strategisch gelegen plek is voor bedrijfsevenementen.

De omgeving van De Bonneterie, naast het park en met zijn historische achtergrond, biedt een perfecte setting voor onze activiteiten van vandaag.

Speeddaten met collega’s?

De dag begon met een workshop speeddaten, waarbij collega’s de kans kregen om elkaar in een informele setting beter te leren kennen. Deze activiteit was gericht op het verbeteren van de communicatie tussen de verschillende afdelingen, wat essentieel is voor een effectieve samenwerking. Het speeddaten hielp om de drempel te verlagen en zorgde ervoor dat medewerkers meer betrokken raakten bij elkaars werk en persoonlijke interesses.

Stap in de Middeleeuwen via VR teambuilding 

Dankzij het Excalibur the Mystery’ VR-escape game kregen de deelnemers van Groep Thoen een unieke kans om ridders en legendes te ervaren op een compleet nieuwe manier.

Deelnemers werden getransporteerd naar een virtueel middeleeuws kasteel, compleet met kerkers en troonzalen, waar ze hun probleemoplossende vaardigheden moesten aanscherpen.

Deze activiteit vereist dat teams samenwerken om raadsels op te lossen en strategieën te bedenken om zo het legendarische zwaard Excalibur te vinden. Het bevordert niet alleen de teamdynamiek, maar stimuleert ook het probleemoplossend denken en de creativiteit.

Door deze historische legende te combineren met cutting-edge VR technologie ervoeren de deelnemers een onvergetelijke teambuilding.

Zwaarden worden ingeruild voor lasers

Na het historische avontuur in de virtuele wereld, stapten de teamleden van Groep Thoen terug naar het heden voor een meer hedendaagse uitdaging met een sessie laserkleiduifschieten. De zwaarden werden neergelegd en lasergeweren kwamen in de plaats.

Deze activiteit combineerde de spanning van het traditionele kleiduifschieten met de veiligheid en technologie van lasers, wat zorgde voor een toegankelijke en milieuvriendelijke ervaring.

De deelnemers gebruikten geweren uitgerust met lasers om fluorescerende kleiduiven te raken, wat zowel hun precisie als hun teamwerk op de proef stelde.

Dit spektakel, vooral indrukwekkend tijdens de avondschemering, bood een spannende en competitieve twist aan de teambuildingdag.

Reflectie en toekomstvisie

Afsluitend was er een gezamenlijke reflectiesessie waarin de medewerkers de gelegenheid kregen om te delen wat ze hadden geleerd en hoe ze de ervaringen konden toepassen in hun werkzaamheden. Deze reflectie is cruciaal voor het verankeren van de teambuildingervaringen in de dagelijkse praktijk en het bevorderen van een continue verbetering.

De teambuilding activiteiten, georganiseerd door Touché Experience, waren niet alleen een viering van het nieuwe jaar, maar ook een investering in een sterkere bedrijfscultuur en betere samenwerking voor Groep Thoen.

De keuze voor een teambuilding tijdens de nieuwjaarsperiode, gecombineerd met de unieke locatie en activiteiten van Touché Experience, maakte dit evenement niet alleen memorabel, maar ook strategisch belangrijk voor het bevorderen van een samenhangend team dat klaar is voor de uitdagingen van het nieuwe jaar. Dit soort initiatieven zet de toon voor een jaar vol samenwerking en succes.

Begint het te kriebelen?

Bij Touché Experience maken we van teambuilding meer dan zomaar een activiteit; we maken het een ervaring die blijvende indrukken achterlaat. We kijken ernaar uit om samen met jouw team een nieuwjaarsviering te organiseren die samenwerking, plezier en onvergetelijke herinneringen centraal stelt.

Met een brede waaier aan activiteiten en een toegewijd team van professionals, helpt Touché Experience je team te groeien, te leren en te verbeteren, allemaal terwijl je een onvergetelijke dag vol plezier beleeft!

Lijkt zo'n teambuilding jou ook wat?

Touché Experience is een gepassioneerd en professioneel bedrijf gespecialiseerd in het organiseren van teambuildings. Bekijk hier het ruime aanbod activiteiten die we voor u en uw bedrijf kunnen organiseren.
Frederik Vandormael
Geplaatst door
Frederik Vandormael
Categorie
Algemeen, Teambuilding