Bijlwerpen, de hype van het moment!

Bijlwerpen, je hebt er wellicht al van gehoord. In Amerika is de sport een ware hit en de trend zet zich nu verder in België en Nederland. Hier en daar vind je reeds een Urban Axe  trowing center. Wij van Touché komen naar jou toe! We nemen onze eigen targets mee en een arsenaal aan verschillende werpbijlen. Van kleine tomahawks tot een dikke double bit axe van bijna een meter groot. Maar veiligheid voorop, onze workshop Bijlwerpen staan steeds onder begeleiding van een ervaren Axepert. 

Bijlwerpen

Wat doen we tijdens een workshop Bijlwerpen?

Na een korte introductie over het bijlwerpen en het materiaal demonstreert de Axepert de verschillende werptechnieken. Daarna is het aan jullie. We starten met een licht toegankelijk werpbijl of tomahawk. Daarna gaan we over naar het werpen met de competitiebijlen. Voor de echte Vikings hebben we verschillende typische bijlen van die tijd. Na de oefenrondes kiest iedereen zijn favoriete bijl. De teamcompetitie kan starten!

De duur van de standaard initiatie bijlwerpen is ongeveer anderhalf uur. Maar het kan wat korter of langer, afhankelijk van je wens.

Welke bijlen en materiaal gebruiken we?

We nemen verschillende soorten en maten bijlen mee en werpen op houten targets, speciaal ontworpen voor deze spectaculaire workshop bijlwerpen. Deze targets zijn goed te transporteren en zowat overal op te zetten op zachte ondergrond zoals gras of zand. Als het regent nemen we tenten mee zodat iedereen droog staat.

Bijlwerpen is perfect geschikt als teambuilding, vrijgezellenactiviteit of gewoon als een ontspannende en vooral unieke activiteit met vrienden of familie. Wij komen naar jou toe en stellen een locatie voor afgestemd op je wensen en budget. Een eigen locatie voorstellen kan altijd. Bekijk de praktische info voor de organisatie van een workshop bijlwerpen. 

Wist je dat in Canada en Amerika mensen al jaren gooiden met bijlen op houten doelen in hun achtertuin. Ze werden er steeds beter in en besloten er een serieuze sport van te maken. In 2017 werd het eerste wereldkampioenschap bijlengooien georganiseerd onder vier deelnemende landen. Daarbij is er zelfs een heuse International Axe Throwing Day in het leven geroepen. Vandaag de dag zijn er verschillende competities bijlwerpen over heel de wereld.

Interesse? Vraag hier je offerte aan: OFFERTE AANVRAGEN

Bijlwerpen

At your service

Touché Experience heeft een hart voor organiseren en een oog voor detail. Het resultaat? Een onvergetelijke ervaring, waarbij het totale plaatje klopt. Lees meer over Touché Experience

Wij helpen je graag verder. Bel (+32) 477 38 01 77 of ga via het contactformulier of neem contact op met het team via info@touche-experience.be

Frederik

Frederik

Oprichter en zaakvoerder
Thomas

Thomas

Eventmanager