, Frederik Vandormael

Hoe goed ken je eigenlijk je collega’s met wie je samenwerkt en zou het niet een geweldig idee zijn om via een online teambuilding je collega’s beter te leren kennen? Door onderstaand verslag van het spel Ken je collega’s krijg je vanzelf een indruk hoe leuk en leerzaam deze activiteit kan zijn.

Een online teambuilding voor Goodman

Begin april was er een gezellige teambuilding voor het Goodman. Na de werkuren werden de collega’s van het bedrijf uitgenodigd om mee te spelen met het spel Ken je collega’s.

Een teambuildingsactiviteit waarbij er vooral gekeken werd hoe goed (of misschien wel hoe slecht) je eigenlijk je collega’s kent. Het gezellige spel werd ingericht als een virtuele teambuilding en werd gespeeld met veertig collega’s van het bouwbedrijf.

Vanwege de coronamaatregelen werd dit spel volledig coronaproof en online gespeeld.

Hoe goed ken je eigenlijk je collega’s?

Het begon met een aperobox die elke deelnemer thuis toegestuurd kreeg. Deze aperobox was gevuld met een alcoholvrije cocktail, nootjes en popcorn. Tijdens de online teambuilding konden de deelnemers genieten van de aperobox.

Daarna logden alle 40 collega’s in via hun computer thuis en daarmee kon de virtuele teambuilding van start gaan. Deze activiteit hebben wij met veel plezier georganiseerd. Dankzij allerlei opdrachten en vragen kwamen we erachter hoe goed de collega’s van Goodman elkaar nu daadwerkelijk kennen.

De collega’s kenden elkaar al goed, maar er waren ook heel veel zaken die nog niet bij iedereen bekend waren, en de meeste collega’s hebben elkaar dankzij het spel op een nieuwe manier leren kennen.

Een quiz op maat

Een ervaren Touché Experience quizmaster zorgde voor de vragen en de animatie bij de quiz. Via Zoom had iedereen de gelegenheid om aan deze online teambuilding mee te doen en om de vragen te beantwoorden.

De vragen werden op maat van het bedrijf voorzien en zijn vaak terug te koppelen aan de eigen collega’s. Want aan de ene kant willen we er leuke avond van maken maar aan de andere kant is ons doel ook om de collega’s beter te leren kennen.

Het was een geslaagde bijeenkomst. Dat konden wij zien aan de blije en vrolijke gezichten op de vele kleine schermpjes tijdens de quiz.

Maar de teambuilding is pas echt geslaagd als er in de periode na de activiteit een verandering te zien is. Een verandering die in dit geval spelenderwijs gekomen is en die tot gevolg heeft dat de collega’s nu meer weten over elkaar en daardoor ook beter en fijner kunnen samenwerken.

Iets voor jou?

Misschien lijkt het je wel leuk om Ken je collega’s ook een keer te doen met je familie, voor een vrijgezellenavond of als activiteit voor het bedrijf waar je werkt? Of misschien één van onze andere coronaproof activiteiten? Je kan altijd vrijblijvend een offerte aanvragen.

Door onze jarenlange ervaring kunnen we zeker een activiteit bedenken die past bij je bedrijf. Of het nu gaat om een online escape game of een spannend ander spel, er zijn mogelijkheden genoeg.

Frederik Vandormael
Geplaatst door
Frederik Vandormael