, Frederik Vandormael

Hoe graag bedrijven het ook willen, het is erg lastig om in deze coronatijd activiteiten te voorzien die naast gezelligheid ook bijdragen aan een beter team. Met onze coronaproof teambuilding activiteiten trachten wij een oplossing te bieden voor dit probleem zonder daarbij in te boeten op de gezelligheid. Hoe verloopt zo’n coronaproof teambuilding? We kijken vandaag naar Dilaco. Zij kozen ervoor om begin maart een online escape game te spelen met 80 collega’s. Onderstaand verslag geeft aan welke leermomenten er waren voor de collega’s van Dilaco en hoe wij als bedrijf erop ingespeeld hebben.

Welkom

Het idee van een escape room is dat je door opdrachten te doen zo snel mogelijk ergens uit moet ontsnappen. Omdat we een variant hebben die coronaproof is, moest het concept enigszins worden aangepast. Door te werken met verschillende teams kon dit spel wat tegelijk een online teambuilding is, gespeeld worden met de collega’s, maar ook tegen de collega’s.

De uitdaging zat vooral in het feit dat het hier om 80 deelnemers ging. Een grote groep waarbij er voor iedereen aandacht moest zijn zodat iedereen het als een geslaagde en gezellige virtuele teambuilding zou ervaren.

De deelnemers kregen thuis allen een doos met Spaanse hapjes en cocktails toegestuurd (onze aperobox). Werknemers uit alle vestigingen deden mee met de teambuilding. Er waren zowel Vlamingen, Walen als Nederlanders aanwezig.

Op het moment suprême zat iedereen klaar voor zijn computer om te starten met de teambuilding. Een inleiding werd voorzien door twee professionele Touché Experience animators. In twee talen werd uitgelegd hoe de online escape game gespeeld kon worden.

Tijd voor het echte werk

Natuurlijk is het onmogelijk om aan te geven wat men kan verwachten tijdens een online escape game. Het concept werd uitgelegd en iedereen werd op weg geholpen, maar daarna was het aan de deelnemers om de oplossing te vinden. Want de oplossing en de onderdelen die in het spel zitten moeten natuurlijk verborgen blijven. Het is de bedoeling dat de deelnemers dit zelf ontdekken.

Eén ding is wel duidelijk geworden tijdens deze virtuele teambuilding: er wordt wel het een en ander gevraagd van de medewerkers. In een team moet je samenwerken door met elkaar mee te denken om de oplossingen te vinden. Een aanwijziging van je collega kan het laatste puzzelstuk zijn dat jullie nodig hebben om tot een oplossing te komen.

Omdat er met meerdere teams wordt gespeeld is het ook enigszins competitief, want je wilt het liefst van al natuurlijk als eerste de oplossing vinden met je eigen team.

Napraten met Spaanse hapjes

Na afloop hebben we het winnende team door middel van een spetterende animatie in het zonnetje gezet. Er werd nagepraat tussen de deelnemers en de Spaanse cocktails werden uit de aperoboxen gehaald.

Omdat iedere deelnemer vanaf zijn of haar computer meedeed via een videomeeting konden we goed in de gaten houden welke rol iedereen had in het spel. We konden niet anders dan concluderen dat het een geslaagde teambuilding was, en gezien de vele vrolijke gezichten hadden de deelnemers zelf het ook zo ervaren.

In een tijd waarin we door coronamaatregelen minder kunnen dan we zouden willen, is dit wel een unieke manier om de teamspirit toch een extra boost te geven. Wij hebben het in ieder geval zo wel ervaren en de deelnemers van dit IT-consultancy bedrijf ook.

Interesse?

Denk je zelf na over het organiseren van een online teambuilding? Bekijk dan zeker ons online escape game, onze aperobox, of onze andere coronaproof activiteiten.

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan zeker contact met ons op.

Door onze jarenlange ervaring kunnen we zeker een activiteit bedenken die past bij je bedrijf. Of het nu gaat om een online escape game of een spannend ander spel, er zijn mogelijkheden genoeg.

Frederik Vandormael
Geplaatst door
Frederik Vandormael