, Frederik Vandormael

Op 12 maart 2020 organiseerden wij voor Danone een workshop schermen. Zij kwamen in het kader van teambuilding bijeen. De medewerkers werden geheel verzorgd met de bus naar een mooie locatie in Haspengouw gebracht. Hieronder lees je een verslag van het actieve bedrijfsuitje van Danone.

Een warme ontvangst

De mannen en vrouwen van Danone werden na aankomst door ons welkom geheten met enkele streekgebonden drankjes en hapjes. Vervolgens hield het hoofd van de afdeling een inleidende presentatie. Hierna was het tijd voor wat actie en kon de workshop schermen beginnen!

En garde! – de workshop

Onder leiding van ex-profschermer Frederik Vandormael leerden de medewerkers van Danone in 2,5 uur de kneepjes van deze sierlijke sport. Bij schermen spelen concentratie, zicht en reactievermogen een belangrijke rol. De mannen en vrouwen van Danone kregen de kans om enkele belangrijke basistechnieken van het schermen te leren. Denk hierbij aan voetenwerk, aanval- en verdedigingstechnieken. Op die manier konden de medewerkers vol vertrouwen aan het aansluitende toernooi meedoen.

Maar voor het zover was, leerde Frederik Vandormael ze alles over de materialen die bij schermen gebruikt worden. De mannen en vrouwen van Danone maakten kennis met de 3 wapens die tijdens het schermen gehanteerd kunnen worden: de degen, floret en sabel. Uiteindelijk werd de sabel gebruikt om mee te oefenen, omdat deze het meest toegankelijk is. Ook de uitleg van het gebruik van het masker, het schermvest en de handschoen kwam aan bod. Zo kon iedereen vol vertrouwen aan het toernooi beginnen!

Een fanatieke competitie

Naast het testen van de opgedane skills, is het spel natuurlijk de ultieme manier om dichter tot je collega’s te komen! Het toernooi bestond uit een fanatieke competitie met een finale tussen de twee beste schermers. Tijdens het toernooi wisselden de wedstrijden elkaar in hoog tempo af en de fanatiekelingen sprongen er al snel uit. Voor de winnaar verzorgden wij een leuk aandenken.

Een aperitief en diner als afsluiter

Na zo een leerzame en actieve dag, is het fijn om even met elkaar na te kunnen praten. Danone sloot dit geslaagde teambuildingsuitje af met een door ons verzorgde aperitief en een heerlijk streekgebonden 3-gangen diner.

Lijkt een workshop schermen jou ook wat?

Lees je dit verslag en denk je: “ik wil ook een workshop schermen volgen”? Dat kan! Wij geven workshops aan zowel kinderen als volwassenen.

Voor wie is een workshop schermen geschikt?

Bij ons kun je terecht voor teambuilding. Ook voor bijvoorbeeld een kinderfeestje, een vriendenuitje, vrijgezellenfeestje of een familiedag ben je bij ons aan het juiste adres. Afhankelijk van het soort uitje kun je  zelf de lengte bepalen van de workshop. Korte workshops vanaf 30 min. tot de standaard workshop van ongeveer 2 à 2,5 uur.

Op welke locatie kan ik een workshop schermen volgen?

Wij stellen zelf een geschikte locatie voor die goed bereikbaar is en waar je onze workshop optimaal kunt beleven. Hierbij houden we rekening met jouw budget. Heb je zelf een mooie locatie in gedachten? Geen probleem! Wij komen graag naar jou toe.

Samenvatting praktische informatie

  • Geschikt voor teambuilding, vriendenuitje, vrijgezellenfeestje, kinderfeestje, sportdag of familiedag.
  • Workshops van 30 minuten tot 2,5 uur
  • Workshops onder leiding van ex-profschermer Frederik Vandormael
  • Wij regelen voor iedere deelnemer de outfits en materialen
  • Eigen locatie of locatie door ons verzorgd

Lees hier meer over de inhoud van onze workshop schermen.

Ook zin gekregen in schermen?

Interesse in Schermen voor je teambuilding, familiedag of vrijgezellen?
Vraag hier een offerte of een richtprijs aan.

Prijs aanvragen Download infofiche
Frederik Vandormael
Geplaatst door
Frederik Vandormael
Categorie
Schermen, Teambuilding