, Frederik Vandormael

Op 18 september 2019 kwam het personeel van vliegmaatschappij Icelandair bijeen voor een workshop bijlwerpen. Een teambuildingsevenement, met als thema Vikingen. We kunnen terugblikken op een zeer geslaagde dag.

Wat is bijlwerpen?

Veel mensen kunnen zich vast wel een voorstelling maken van het werpen met een bijl, maar tegenwoordig is dit uitgegroeid tot een heuse sport. Het gooien met een bijl in competitieverband is komen overwaaien uit Canada en Amerika waar het bekend staat als Bad Axe Throwing. In onze contreien is deze activiteit zo langzamerhand uitgegroeid tot een echte hype. Daarnaast is het werpen met een bijl ook heel geschikt als teambuilding, vrijgezellenfeest of gewoon als een gezellig uitje. Je kunt met verschillende bijlen werpen, bijvoorbeeld een tomahawk, maar het personeel van Icelandair maakte gebruik van echte Vikingbijlen.

Veiligheid en moeilijkheidsgraad

Bijlen zijn best scherp en daar moet je voorzichtig mee omgaan. Het werpen met bijlen is echter een zeer veilige sport. Bij aanvang van de workshop wordt een duidelijke instructie gegeven over de veiligheid en word je op de hoogte gebracht van de do’s en de don’ts. Zo kan iedereen op een veilige manier deelnemen aan de workshop. Natuurlijk is er altijd een Axepert in de buurt om de veiligheid te garanderen. Bijlwerpen is echt geen sport voor stoere mannen met een ruig uiterlijk, maar is geschikt voor iedereen. Ten eerste krijg je ruim de tijd om te oefenen en ten tweede is het materiaal afgestemd op iedere afzonderlijke deelnemer.

Het begin van de workshop

Het personeel van Icelandair wordt ontvangen met een heerlijk welkomstaperitief en lekkere hapjes. Daarna volgt er een korte uitleg van de instructeur, de Axepert genoemd. Hij demonstreert onder andere de verschillende werptechnieken. Vervolgens is het de beurt aan de deelnemers. Zij mogen de zojuist gedemonstreerde werptechnieken oefenen, waarbij ze gebruik maken van een lichte en toegankelijke werpbijl. De Axepert voorziet iedereen ondertussen van de nodige ‘tips en tricks’. Hij helpt iedereen zoveel mogelijk om zijn of haar techniek te verbeteren tot je de ideale swing te pakken hebt.

Teamcompetitie bijlwerpen

Als iedereen voldoende geoefend heeft, is het tijd voor het echte werk. Er wordt nu niet meer geworpen met de lichte bijlen, maar met echte competitiebijlen. Aangezien het thema van deze teambuilding Vikingen is, werpen we met bijlen die typisch zijn voor die tijd. Op grond van de oefenrondes mag iedereen zijn eigen favoriete bijl uitkiezen. Vervolgens wordt er in teams tegen elkaar gespeeld, waarbij uiteindelijk één team als winnaar uit de strijd komt. Na afloop van de competitie gaat de workshop verder. Hierna vindt de prijsuitreiking plaats en wordt er een heerlijk driegangendiner geserveerd voorzien van zalige wijnen.

Is het iets voor jou?

Of het nu gaat om teambuilding, een leuke avond met vrienden of een vrijgezellenfeest, het is altijd leuk om een middagje of avondje te gaan bijlwerpen. Het is namelijk een bezigheid die je niet alle dagen doet en dat maakt het interessant en afwisselend. Je hoeft echt niet afgetraind te zijn of een geweldige conditie te hebben om aan deze sport te kunnen doen. Iedereen kan meedoen aan deze workshop. Daarnaast kun je rekenen op een gastvrije ontvangst door de ‘Axeperts’ en uiteraard word je op een professionele manier begeleid. Wat betreft de locatie: er is veel mogelijk. Er kan voor een top (event)locatie gekozen worden, maar het kan ook op een budgetvriendelijk terrein. Vraag ons advies.

Ook zin gekregen in bijlwerpen?

Interesse in Bijlwerpen voor je teambuilding, familiedag of vrijgezellen?
Vraag hier een offerte of een richtprijs aan.

Prijs aanvragen Download infofiche
Frederik Vandormael
Geplaatst door
Frederik Vandormael