, Frederik Vandormael

Ontdek de kracht van een middeleeuwse teambuilding met een moderne twist. Voor Brussels Airport brachten wij de kunst van het schermen, een intensieve middeleeuwse strijd en een high-end virtual reality escape game samen voor een onvergetelijke teambuilding met een prachtig kasteel als decor.

Een originele aanpak voor teambuilding

In de steeds veranderende zakenwereld van vandaag is het cruciaal voor bedrijven om de teamcohesie en moraal hoog te houden. Een manier om dit te bereiken is door middel van teambuilding. Maar bij Touché Experience geloven we dat teambuilding meer moet zijn dan gewoon een dag weg van het kantoor. Daarom hebben we voor Brussels Airport, een groep van internationale professionals, een teambuilding-ervaring gecreëerd die hen terugvoerde naar de middeleeuwen.

Het idee van een teambuilding heeft vaak te maken met brainstormen, probleemoplossende taken, of misschien een sportdag. Maar stel je een teambuilding voor waar je in het verleden stapt, in een tijdperk van kastelen, koningen, en heroïsche gevechten. Dat is precies wat we voorstelden aan Brussels Airport voor hun internationale groep.

Een middeleeuwse teambuilding volledig in middeleeuws decor

Touché Experience had het genoegen om een teambuilding te organiseren voor 60 leden van Brussels Airport. Het thema? De middeleeuwen. Het decor? Een prachtig kasteel in Geetbets. De activiteiten omvatten alles van een medieval battle gecombineerd met schermen tot een uniek virtual reality escape game. Alle deelnemers werden getrakteerd op heerlijke vegetarische gerechten en aan het eind van de dag was er een sfeervolle barbecue. Het doel was niet alleen om een dag van plezier te bieden, maar ook om de teambanden te versterken.

Medieval Battle: een ridderlijke reis terug naar de tijd van de middeleeuwen

De dag begon met de Medieval Battle, een activiteit die de deelnemers terugvoert naar de “donkere” middeleeuwen, een tijd van avontuurlijke ridders en intense gevechten. In deze uitdagende activiteit kropen de deelnemers in de huid van een ridder, bereid om hun tegenstanders te verslaan.

Onder leiding van onze twee ervaren instructeurs en ex-professionele schermers, Yannick Germeau en Frederik Vandormael, leerden de deelnemers de kunst van het schermen kennen. Deze workshop is al lang het paradepaardje van Touché Experience en biedt een unieke en interactieve manier om de samenwerking en communicatie binnen het team te bevorderen.

Behalve het leren duelleren met vijanden leerden de deelnemers hoe ze moesten schieten met een kruisboog – een van de krachtigste wapens uit de middeleeuwen. Ook leerden ze bijlwerpen, een oefening die zowel kracht als precisie vereist.

De Medieval Battle was echter niet alleen gericht op fysieke vaardigheden. Het stelde ook de mentale kracht van de deelnemers op de proef met verschillende intensieve breinbrekers die de deelnemers moesten oplossen. Een ware test van hun probleemoplossend vermogen, strategisch denken en van hun onderlinge samenwerking.

Middeleeuws Virtual Reality escape game

Ons nieuwste product, de VR escape game Excalibur: The Mystery, was de kers op de taart. Dit unieke spel combineert de opwinding van een escape game met de meeslepende technologie van virtual reality. De teams werkten samen om een historische code te kraken om zo het legendarische zwaard Excalibur te lokaliseren en te bevrijden!

Met behulp van een VR-bril namen de deelnemers plaats in onze “teleport zone” en reisden zij door zes verschillende kasteelzalen, waaronder een huiveringwekkende kerker, een statige troonzaal en een uitgebreide bibliotheek. In elke kamer wachtten er uitdagende puzzels en mysterieuze raadsels die zorgvuldig moesten worden onderzocht door de deelnemers.

Dit innovatieve spel brengt op een unieke manier het verleden en het heden samen. Door gebruik te maken van de nieuwste VR-technologie, wordt de middeleeuwse wereld op een ongeëvenaarde manier tot leven gebracht, waardoor de spelers een immersieve en authentieke ervaring krijgen die ze niet gauw zullen vergeten.

Een heerlijke barbecue als afsluiter

Je zou van minder honger en dorst krijgen! Na een dag vol middeleeuwse avonturen, werd de avond afgesloten met een gezellig samenzijn. De deelnemers genoten van de overheerlijke barbecue gerechtjes terwijl ze hun ervaringen van de dag deelden en elkaar beter leerden kennen.

Dit was het ideale moment om even bij te praten met een collega en om de ervaringen van deze bijzondere teambuilding met elkaar te bespreken.

Ingrediënten voor een top teambuilding

Bij Touché Experience geloven we dat de beste teambuilding bestaat uit unieke ervaringen, samenwerking, en vooral veel plezier. Onze middeleeuwse teambuilding met Brussels Airport was een duidelijk voorbeeld van dit principe. We zijn ervan overtuigd dat deze dag niet alleen heeft bijgedragen aan het versterken van de onderlinge teambanden, maar dat deze ook een onvergetelijke herinnering heeft gecreëerd bij alle deelnemers.

Of je nu kiest voor een middeleeuwse veldslag, schermen, of een virtual reality escape game, Touché Experience heeft de juiste ingrediënten voor een top teambuilding op maat van jouw bedrijf.

Lijkt zo'n teambuilding jou ook wat?

Touché Experience is een gepassioneerd en professioneel bedrijf gespecialiseerd in het organiseren van teambuildings. Bekijk hier het ruime aanbod activiteiten die we voor u en uw bedrijf kunnen organiseren.
Frederik Vandormael
Geplaatst door
Frederik Vandormael